tiistai 22. elokuuta 2017

Kun oli puhetta Merimetsoista jokin aikaa sitten niin . . .




Tässä kesällä reissussa ollessa iltaa istuessa tuli puhetta noista merimetsoista ja niiden aikaan saannoksista. Muistelin niitä yhdyskuntia kuvanneeni Turku - Tukholma väliltä laivalla kulkiessani joskus vuosia sitten. Löysin vanhoista tiedostoista kuvia vuodelta 2010 jolloin asia oli "tapetilla" Turun kulmilla.
Kamera oli tuo yllä olevassa kuvassa  näkyvä Fujin malli kiinteällä objektiivillä josta silloin ainakin tuli joka vuosi hieman paranneltu painos. Zoomin kerroin nousi joka merkillä kilpaa. Tässä mallissa oli muistaakseni 30X. 
Kuvat eivät ole laadullisesti nyt tänä päivänä isolta ruudulta katsottuna oikein mitään. Ainakin osa kuvista on otettu laivan ikkunan läpi ja meri-ilmasto vaatii veronsa. Tunnettuahan on meri-ilmaston vaikutus laivamatkustajiin ja jossakin vaiheessa kovassa merenkäynnissä kamerakin voi alkaa painamaan liikaa. Joopa joo . . . eihän nyt meillä 😋
En tässä sen enempää selittelemään kuvia vaan katsokaa. Kuvista kuitenkin saa kuvan mikä on saaren kohtalo kun siihen tulee merimetsot asustamaan.























1 kommentti: