perjantai 17. marraskuuta 2017

Myllyojan asutusta

Myllyoja 16. marraskuuta ja 2017 kopun kello kirjannut ajan 11:39:50. Edellisestä tekstistä mennyt n. pari viikkoa auringon pilkahdusta odotellessa. Loppujen lopuksi ei se nyt niin kauheasti  pilkahdellut mutta sainpa muutaman hieman valosemman kuvan. 
Sää EFOU:n eli Oulun lentoaseman mukaan kyseisenä päivänä klo 11:50  -1.0 º C  näkyvyyttä 10 km länne ja lounaan välistä tuulta 9.3 km/h  2.6 m/s  tiedote kertoo olevan täysin pilvistä mutta kyllä se aina silloin tällöin aurinko näyttäytyi. Kuvat on otettu n. viidessäkymmenessä metrissä kun Myllyoja kuuluu Oulun lentokentän CTR alueeseen ja dronen lentoraja on 50 m. En ollut hakenut lupaa Oulun lennonjohdolta ylittä tuo korkeus 50m 150 metriin asti niinpä oli tyytyminen 50 metriin.



Tässä oltiin osittain jäisellä urheilukentällä. Olin tehnyt pieniä säätöjä tuben "viisaiden" lentäjien videoiden pohjalta hengessä "Ahaa ! noinko sen tulisi olla". Tässä hiljaisella kentällä oli mainoi paikka kokeilla kuinka nyt mennään. 
Laitteet käyntiin ja kun mikään ei herjaa ja mr. Errori on piilossa niin laite antaa luvan nousta. Kopu  muutaman metrin korkeuteen pari kierrosta ja ylöspäin. 40 metriä näytöllä ja näyttö yhtäkkiä jumiin ! Eipä ole aikaisemmin tällaistä ilmennyt . Onneksi oltiin puidenlatvojen yläpuolella ja tuuli ei ollut kovin kova myös tilaa oli mukavasti. Nyt kun olin selvinnyt alku hämmästyksestä aloin varovasti kokeilemaan toimiiko mikään . Kopu oli täysin ohjattavissa ainostaan tabletin näyttö oli "jäätynyt" paikoilleen. Kopu alas ja laitteet uudelleen käynnistys. Ainakin sen akun loppuun  kaikki toimi normaalisti eikä tabletti nikotellut enään.

Kerrostalojen jälkeen pilkottaa puiden takana Oulujoki ja jos katsoo kaksi kertaa kohti horisonttia niin voipa nähdä Kontinkankaan hammashoitolan. Jos katsoo kolme kertaa niin voipi nähdä Kempeleenlahden . . . että silleen.

Horisontissa höyryä pukkaavat taivaalle Stora Enso ja Toppilan voimalaitos



Tämä on sitten noiden kahden ylemmän kuvan yhteen sovitettu versio. Dronen kamera kääntää pysty- ja vaakalinjoja jotka voidaan oikoa mm. Lightroomissa. Tämä oikominen tietenkin pienentää kuva-alaa. Tämä "teippausohjelma" tekee omia ratkaisujaan yhdistäessä kuvia periaatteella "kyllä kuvassa kaikki talot ja tavarat ovat mutta muoto saattaa olla hieman". Ylä kuvissa on oikaistu mutta panoraama on ohjelman jäljiltä.
Joskus näissä hieman väkisellä yhdistetyissä kuvissa löytyy aivan erikoisen hienoja muotoja 😋.
(mielestäni)

Tämä kuva on varmaan ollut esillä aikaisemminkin mutta menköön vielä kerran kun noin halavalla saa. Kuva Sallasta (ei ole Oulujoki) Naruskalta Naruskajoki .Videolta leikelty kuvia  jotka sitten liimailtu yhteen Ko. ohjelmalla. Horisontissa Karhutunturi ja etualalla rajavartioaseman masto .

Tästä hieman tietoa Karhutunturista  Linkki Karhutunturi

Siinäpä sitä taas tulikin jotain höpistyä. Saapi laittaa palautetta yritän vastailla pikaisesti tulevat minulle sähköpostiin niin ja . . . Joopa joo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti