perjantai 26. helmikuuta 2021

Ainolan puistossa pyörimässä kai . . .


 

Insta360 R kameralla  otettu pallokuva 360° ja säätäkin oli +4 C aurinkoa hivenen tuulta. Aikaisemmin vuodenvaihteessa käyty samalla paikalla yrittämässä  saman moista pyörylä kuvaa, mutta silloin laitteet alkoivat valittelemaan kylmyyttä ja lopettivat yhteistyön kanssani. Kuva laitettu Googlen karttaan sen kautta kierrätetty (upotettu) tähän blogiin.


Kortti Hupisaarten puistoalueen yleissuunnitelmasta.



Mikähän lienee tämänkin katoksen historiikki. Varmaankin kun penskoina tuolla samoiltiin niin oli tämä rakennelma jo paikoillaan kun on niin iäkkään näköinen.



Sama kuva ensimmäisen kuvan kanssa. Tämä on ladattu ensin Faceen ja sen kautta sitten upotettu blogiin. Facen kanssa ollut hieman ongelmia näiden 360° kuvien kanssa. Ongelmat alkoivat kun uudistivat Facen siihen asti toimivat ilman ongelmia.




Ainolan lastentarha (per. 1901) Oulun Kiikkusaaressa, 1910-luku. Lapsia ja lastentarhanopettajia piirileikissä lastentarhan pihalla. Karelialistisia piirteitä mukaileva lastentarharakennus (valm. 1903, suun. Viktor J. Sucksdorff) tuhoutui talvisodan aikana pommituksissa tammikuussa 1940.  
Date 1910.  From Wikimedia Commons



Sama paviljonki hieman erikoinen kuvakulma josta kiittäminen Insat360 R. Kuvat monen mielestä vähän vaikeasti luettavia



Kaleva " Oulun parempi väki rakennutti 1880-luvulla Linnansaareen korkeatasoisen kylpysaunan. Kylvyt houkuttelivat myös sen ajan turisteja, jopa Englannin "lohiloordeja" ".






                             1934 Oulun kauppatorilla ihmeteltiin supon aiheuttamaa tulvaa.


Joskohan nyt suljettaisiin tämä sivu ja alettaisiin katteleen löytyisikö uuteen sivuun jotakin vanhaa tai uutta ennnen näkymätöntä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti