tiistai 24. lokakuuta 2017

Dronella syksyisenä sunnuntaina maalaismaisemassa.

Niin että justiinsa silleen pikkusen porinaa säästä. Kun nyt nämä säätiedot ovat  tulleet tämän dronen (lentokuvauksen) myötä tarkkailussa muutaman asteen tärkeämmäksi niin ja siitähän on lähettävä jotta säätä on tarpeellinen määrä ympärillä tarkkailtavaksi.
 Drone kuvauksissa on uusi tekijä tuuli minkä vuoksi varusteisiin on tullut lisäys tuulimittari. Vielä näkee käytettävän sitä vanhaa tuulimittariakin , harvemmin kylläkin eli sormi suuhun ja sitten käsi koholle sormi pystyssä. Tässä on nykypäivänä iso tai hemmetin iso vaaratekijä kun aletaan kohottelemaan sormea julkisella paikalla. Siinä piilee se väärä ymmärrys. Selitä siinä sitten silmä mustana että tuulta tässä mittailen. Tuuli ei ole maajalasta kuvattaessa niin vaikeuttava tekijä kunhan ei ole niin voimakas että alkaa kuvaajaa nakkeleen pitkin ojan penkkoja tai ilmassa olemaan muuta sinne kuulumatonta tavaraa kuten latoja , taloja, autoja tai muuta irtainta. Siinäpä vuodatus tuulesta. Valmistajan suositus MAX. 10 m/s niin dronelle.

Kaikki kuvat kuvattu dronella (Phantom 4 pro) . Muutama kuva videolta.

Aamulla sunnuntaina  Oulusta n. klo 8:00. + 1º  tuulta ei juuri mistään pilvinen / sumuinen näkyvyys pitkän nenän verran. Edellisen päivän säätieteilijä lupaili pilvien ainakin vähenevän tai rakoilevan sunnuntaina puoliltapäivin. Koko matkan Reisjärvelle sumua / tihkua ja alkoi hieman jo arveluttamaan ajanko 200 km katselemaan tihkun maahan leijailua Pohjois-pohjanmaan maakunnan eteläosaan.

                            
Alta 100m ja sumupilvet vastassa.

Ennen puoltapäivää paikalla ja sumupilvet valuvat oikein hienoa tihkua joka kastelee. Dronehan ei ole sukellusvene vaikka netissä on tarinoita sen sukelluksista mutta joissa yleensä aina käy huonosti. Tunnin siinä kiertelin tontilla ja lähimaastossa . 


Kun kuvaamisesta (lentelystä) ei näyttänyt tihkusateen vuoksi  tulevan mitään niin eikun äijä autoon ja kirkolle kahville. 


Tunnin parin kahvittelun jälkeen näytti tihku loppuvan ja kello oli sen verran että näin pimeän suittuisena päivänä alkaisi valo loppumaan kohta. 


Noin puolessa välissä matkaa kuvaus kohteeseen (farmille) alkoi tihku uudelleen Jeeee !
Siinä kolmen 15:00 hujakoilla säätä oli ympäristässä noin +8º ja ilman virtausta 11 km/h n. 3 m/s lounaasta. Myönteisenä piirteenä oli tihkun välillä loppuminen ennen kuin alkoi uudestaan 😋.


Nopeasti kopukka lentokuntoon ja seuraamaan tihkujen tilannetta. Kun sitten tuli hetkellinen kuiva kohta alueelle niin nopeasti kalusto taivaalle video kuvaus päällä.


Pilvet tai sumu alaraja siinä 90 metriä dronen mittaamana. Hiukkasen hosuen sateen uhkan alla mutta sellaista kuvaa tuli mitä oltiin hakemassa. 



Olen huomannut, merkille pannut jotta kuvia katsellessa jälkeenpäin ne parhaat kuvaus paikat ja kulmat hoksataan. Pitäisi olla sen verran enemmän aikaa tutkia seutua ja miettiä lentoratoja kohteessa. Tietenkin ensin katsoa turvallisuus paikalla ja siihen täytyy olla aikaa.




Drone pilvessä lentäjä ei.


Hiukan alemmas ja selvempi kuva.



Sitten se allekirjoitus pakollinen selfie. 

Pari akullista tuli lenneltyä syksyisessä hämärässä tuhnuisessa sumussa . . . Joopa joo.


Videota kertyi monta metriä kuvanotto paikkoja lennellessä hakien. Näistä videoista olen leikellyt ja liimaillut tuon "Syksyn kynsissä" clipin. Blogi, kuvat, tekstit, videot ym. tässä yhteen kasattuna on yhden harrastelijan tuotantoa elikkä ei mitenkään virallista. Semmosta tänään mitähän seuraavaksi keksitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti