maanantai 9. lokakuuta 2017

Oulun lentokenttä Ruska 17

Kentällä hiljaista. Kello lähenee yhdeksää eikä mitään sotaisaa kalustoa ilmassa eikä kentällä. Hieman hämärä keli vain meren puolelta hieman valoisempaa. Yllättävän kylmä tuuli.

Kuvat Nikon D5500 Tamron 150-600

9:08 lähtee Finnairin vuorokone Helsinkiin. Kuva otettu  tukkipinon päältä epävarmoin askelin. Huomaa että on ollut näissä 600 millisellä otetuissa kuvauksissa pitkä paussi. Kuvaaja terävänä . . . Joopa joo mutta kuvissa hieman hämyä.
Kierros kentän toiselle puolen ja vilkaisu mennessä ilmavoimien osastolle jossa jo jotain heräämisen merkkejä. Toisella puolen kenttää "kukkulan" päällä vielä kylmempi tuuli ei kun takaisin tukkien päälle Papinjärven rantaan.


10:20 syntyy vipinää kuvaajien ryhmään kun taivaalta Papinjärven suunnalta kuuluu oudon ilmavoimien ryhmän äänekäs lähestyminen. Hawkit tulee ! ! ! . . . Ei vaan Suomen joutsenet. Sitten siinä yläpuolella pieni näyttävä kaarros kuin sanoen "tännepä taas jäätte paleleen, vilkaiskaa vähän kuinka me lennämme"


10:20 Finnair tulee Helsingistä sotakoneita ei näy.


10:47 Kuin varkain Hailuodon suunnalta puidenlatvoja hipojen . . . no no otetaan hieman takaisin, aika matalalla pari haukkaa suhahtaa kentälle. Nyt herätään kiitoradan toisella puolen ilmavoimien varikollakin ja ukkoja alkaa säntäileen sinne tänne . . . nooo no.


Koneita tulee pareittain tasaiseen tahtiin ja neljännen parin jälkeen kirjanpito sekoaa. 


11:00 Leikkiin yhtyy Finnairin Helsiinkiin lähtevä vuorokone.


11:05 Hei hei . . . homma seis kentällä ja katse Hailuodon suuntaan taivaalle. Norjalaiset haluavat myös mukaan tähän joukko tapaamiseen. Näin kun lentäjiä ollaan . . . Jo . . .
Sitten siinä saatiin Norjalaiset terminaalin eteen parkkiin ja Finnairin kone taivaalle kohti Helsinkiä


Haukat kentältä ja taivaalta  tukikohdan vallien suojiin. Lentäjät pomppivat koneista pakkeineen keittiön suuntaa sopalle olihan jo ruoka-aika. Kenttä tuntui hiljenevän ja niinpä mekin keräsimme kamppeemme ja kirkolle kanttiinia katteleen.


Siinäpä oli aamupäiväksi hiukan äksöniä ilmakuvaus tauon jälkeen. Muistutus talven lähenemisestä ja palelevista sormista kameraa näprätessä pakkaskelillä. Säädöt hiukan hakusessa ja kuvaaja ruosteessa mutta jos kuvia oikein tarkasti katsoo niin kyllä sieltä jonkun lentokapistuksen erottaa 😋. Kaiken kaikkiaan . . . Joopa . . . joo.


1 kommentti:

  1. Rakastan lentokenttiä ja lentokoneita. Monesti matkaan lähtiessä pysäköin auton jo useita tunteja ennen lentoa ja vain nautiskelen kentästä ja katselen lähteviä koneita. Nyt koronan aikaan olen myös kävellyt lentokentän tienoilla usein bongailemassa koneita, mutta toki lentoliikenne on nyt ollut hiljaisempaa.

    VastaaPoista