lauantai 23. syyskuuta 2017

Toppilaa tälleenkin esitettynä . . . mutta talvisen harmaata

11. helmikuuta 2017 noin 13:19:59
-8º C  hiukan lumisadetta  2 m/s tuuli lounas


Tässäpä vedetty suoraksi yhdeksi kuvaksi .MOV video, 1:12 min.  Näin se onnistuu kun video on kuvattu suurin piirtein samassa tasossa ilman korkeus heittoja.  Pienet pomput eivät haittaa mutta isommat tekevät kuvasta niin mutkaisen että se kelpaa korkeintaan nykytaiteen museoon.


Ensimmäinen kuva on pitkän kuvan tästä osasta. Näin tehtävät kuvat ovat sen verran soseisia että
käyttöä pienellä ruudullä kuvituksenä . . . ehkä. 


Toppilan joskus niin vilkas satama on saanut väistyä ja rannoille nousee kerrostaloja tiuhaan tahtiin tai ainakin tahtiin. Historiaa sen verran että väitetään Toppila nimisen pellon olleen jo alueella 1600 - luvulla . Tiiä häntä



Siinäpä kuvan keskellä laiturissa pötkötta perinnelaiva nimeltään Oulu . Laiva on tuttu melkein kaikille Oululaisille 2 vuotiaista ylöspäin . . . no joo. Paatin on omistanut joskus myös Suomen merivoimat ja Merenkulkulaitos silleen. Historiaa sen verran vielä että paatti esiintynyt myös nimellä Soisalo. Eikä siinä vielä kaikki. Liikkunut myös nimellä FNS Kustaanmiekka. Rupesin pohtimaan mitä merkkaa tuo FNS 😆 . Sitten tuli tietoa kuin ennen Loiskeen kuppilan kulumilta. FNS "Finis Navy Ship" . Hienoa kauvan pinnalla pysyköön.




Tässä sitten pari Oulun tappia. En ymmärrä näitä vieläkään ja vielä suurempi arvoitus on tuo tuossa alakuvassa oleva myllyn päätyseinä . . . mutta joopa joo se niistä.




Niin se . . .




Ja toinen perinnelaiva M/S Alpo. Vanha New Yorkin satamahinaaja. Minnekähän se sitä satamaa hinaili. Valmistui 1943 - 44 ja kerkesi Normandian maihinnousuun. Noin huomiona reuna, meniköhän pitkälle rantahietikolle niin kun nousi maihin. Aikaisemmin tunnettiin nimellä "ST - 335" ja oli Yhdysvaltain merivoimissa sekä raivaili miinoja Suomenlahdella nimellä DR - 18.


Tässä vielä pari kuvaa videolta kaapattuna jotta kylläpä siinä talvista hämärää Toppilassa.



Tuossa aluetta sivuavassa aiemassa Blokissa muutama laajempi kuva Toppilasta ja muualtakin sekä asiallista ja asiatonta höpinää, että silleen . . . joopa joo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti